Официално отпадат противоепидемичните мерки в страната от  четвъртък /17 ноември/,

...
Официално отпадат противоепидемичните мерки в страната от  четвъртък /17 ноември/,
Коментари Харесай

Официално: Отпадат всички задължителни COVID мерки в страната!

Официално отпадат противоепидемичните ограничения в страната от  четвъртък /17 ноември/, оповестиха от Здравното министерство. Решението е взето през вчерашния ден на съвещание на съвещателен съвет при здравния министър, потвърди още епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на бТВ.

Здравните управляващи регистрират понижаване в двуседмичната заболеваемост, като се допуска, че това е главен претекст за анулация на ограниченията. Експерти обаче са безапелационни – анулацията не значи завършек на персоналния ангажимент по запазване на здравето.  
Прочетете още

Действащите Коронавирус ограничения са в действие до през днешния ден. Те включват условие за носене на защитни маски за лице в лечебните заведения, в профилираните институции за даване на обществени услуги и обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. В публичните и комерсиалните обекти бе наложително да може да се обезпечи отдалеченост от метър и половина, както и да има сложени дезинфектанти на входовете. Работодатели също трябваше да реарганизират работата си по този начин, че да сведат до най-малко заплахата от публикувани на вируса.

От Здравното министерство увериха, че действащата заповед няма да бъде удължавана след 17 ноември. 

Към 12 ноември пък всички райони в страната се намират в Етап 0 на заболеваемостта.  



" Това не значи да престанем да си мием ръцете ", предизвести проф. Канатрджиев. " Препоръчително е за възрастните и хронично болните да продължат да употребяват маски в градския превоз и тук-там със скупчване на доста хора ", съобщи Кантарджиев. Причината да продължим да се пазим е зимния сезон и упования растеж на респираторните болести.

Епидемиологът разгласи, че е потвърден първият случай на грипен вирус за нашата страна за този сезон – то е от вид А. Жена на 42 година е първият пациент с грип H3N2.

„ Доказани са и първите случаи в Европа. Това е грипът, който направи огромния епидемиологичен гърмеж в Австралия “, добави проф. Кантарджиев. 

В тази връзка противогрипните ваксини са мощно целесъобразни. Вече има грипна ваксина за децата от 6 месеца до 19-годишна възраст, която капе в носа, разгласи епидемиологът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР